Nakon napornog zimskog ciklusa priprema u teretani i na ergometrima, veslačice i veslači VK „Beogradski univerzitet“ nastavljaju sa treninzima na vodi.

Muška posada nastavlja pripreme za regate koje se uveliko približavaju. U planu je nastup na internacionalnim regatama u Zagrebu i Nantu.

Bitno je da smo zadržali ekipu od prošle godine što je svakako odličan preduslov za kvalitetan rad na vodi, odnosno u čamcu. U zimskom delu sezone momci su dosta napredovali na polju fizičke spreme i sada je akcenat na tome da se to prenese na vodu. Za sada radimo na uveslavanju i mogu slobodno reći, da se za sada sve odvija po planu i programu. Priliku da se dokažemo imaćemo za otprilike mesec dana kada startuju prve internacionalne regate, za koje se spremamo. Vrhunac sezone svakako će biti u septembru na Državnom prvenstvu Srbije na kojem želimo da popravimo prošlogodišnji plasman. U ovoj sezoni postavili smo mnogo više ciljeve i odlično napredujemo – ističe Filip Pejović, član muškog osmerca.

Kada je reč o ženskoj posadi, nakon dominantnog nastupa na 24. Državnom prvenstvu na ergometrima i osvojena prva tri mesta, počelo se sa uveslavanjem ekipe za nastup na regati u Splitu.

Zimska sezona je zaista bila duga i naporna ali su rezultati na polju fizičke spreme izvanredni. Nakon prvih treninga na vodi mogu sa sigurnošću reći da je vredelo proći ciklus zimskih priprema. U ime ženske posade zahvalila bih se muškom delu ekipe koji nam je uvek na raspolaganju kada je reč o organizaciji treninga na vodi. Osećaj u čamcu je fenomenalan i zaista se nadam da ćemo ono što smo radile proteklih meseci uspeti da prenesemo na vodu. – kaže Marija Joksimović, članica ženskog osmerca i osvajačica srebrne medalje na Državnom prvenstvu na ergometrima

zenska posada na adi

Pored ekipa koje će se nadmetati na regatama, počela je sezona na vodi i za početnike, odnosno devojke i momke koji će prvi put imati iskustvo sa veslanjem na vodi.

VK „Beogradski univerzitet“ želi da se zahvali gdinu Zoranu Raduloviću i VK „Grafičar“ čiji čamac trenutno koristimo za treninge i sa čijom se takmičarskom ekipom zajedno pripremamo za predstojeća takmičenja.

23. марта 2015. Nema komentara

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-61986124-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');