Osvojene 4 medalje i prvo ekipno mesto na 24. Državnom prvenstvu u ergometrima.

Zlatna, srebrna i 2 bronzane medalje u ženskoj i muškoj studentskoj kategoriji, epilog su 24. Državnog prvenstva na ergometrima za članove veslačkog kluba „Beogradski univerzitet“. Ukupno 11 studenata (8 u muškoj i 3 u ženskoj konkurenciji) našeg kluba nastupalo je na ovom najmasovnijem veslačkom događaju u Srbiji.

Uz izuzetno jaku konkurenciju od 43 takmičara među studentima Univerziteta u Novom Sadu, Vojne akademije, Vojne gimnazije i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Beograda, takmičarke VKBU osvojile su prva tri mesta u ženskoj konkurenciji, dok je u muškoj konkurenciji osvojeno 3 mesto. Mila Dujović osvojila je zlatnu, Marija Joksimović srebrnu, dok je Milica Vodogaz osvojila bronzanu medalju. Takođe, u muškoj konkurenciji Luka Martinović osvojio je bronzanu medalju u konkurenciji studenata za naš klub.

„Veoma sam zadovoljan ostvarenim rezultatima i uprkos teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se naš klub trenutno nalazi, nastavljamo da radimo na tome da ponovimo ovaj uspeh i na predstojećim takmičenjima na vodi.“ izjavio je Srđan Cvetić, zadužen za treninge muške posade VKBU. „Odlični rezultati svih učesnika! Na današnjem takmičenju pokazalo se da su naporni treninzi kroz koje su devojke i momci prošli u toku zimskog pripremnog perioda imali izuzetan efekat. Pred nama je par dana zasluženog odmora nakon čega počinju pripreme za takmičenja na vodi.“ navodi Filip Pejović, zadužen za organizaciju treninga ženske posade. „Medalje koje smo osvojili rezultat su većeg broja treninga koji su veslačice i veslači ostvarili u zimskom periodu. Posebno smo ponosni što su medalje osvojili novi članovi našeg kluba“ ističe Miloš Jevtić predsednik Kluba.

Sveukupno, današnji rezultat predstavlja najveći uspeh studenata VKBU ostvaren na nekom takmičenju što je i potvrđeno osvojenim peharom za prvo mesto u ekipnoj konkurenciji studenata. Dostizanju ovog istorijskog uspeha pomogli su prijatelji kluba među kojima i kompanija Nordeus koja je donacijom veslačke opreme omogućila pripreme naših veslača i veslačica za nastupe na takmičenjima.

Slike sa ergometrijade pogledajte u našoj galeriji, a zvanične rezultate na jedanaestoj strani.

1. марта 2015. Nema komentara

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-61986124-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');