Nikola Potparević, član „Veslačkog kluba Beogradski univerzitet“ i student Medicinskog fakulteta, plasirao se u finalni izbor za “Filipi spirit” nagradu, koju svake godine dodeljuje Svetska veslačka federacija (FISA). Ovo je treći put da su članovi Veslačkog kluba “Beogradski univerzitet” u finalnom izboru za ovu nagradu.

“Filipi spirit” nagrada se dodeljuje pojedincima iz oblasti univerzitetskog veslanja koji su demonstrirali osnovne vrednosti veslanja u svom društvenom, akademskom i sportskom životu, i na taj način inspirisali osobe iz svog okruženja na uspeh.

Ovogodišnji finalisti predstavljaju četiri kontinenta (Amerika, Australija, Afrika i Evropa), kroz četiri naučne oblasti: psihologija, inženjerstvo, medicina i poslovanje. Pored izuzetnog priznanja pojedincu, glavna nagrada je nov veslački čamac – osmerac, koju dobija veslački klub. Pobednik nagradnog konkursa će biti proglašen 23. novembra u Berlinu.

Nikola Potparević izjavio je ovo veliko priznanje za njega i sve članove veslačkog kluba „Beogradski univerzitet“, čiji se rad zasniva na izraženim akademskim i društvenim vrednostima svih članova kluba.

„Iako sam imao iskustva u veslanju, Veslačkom klubu “Beogradski univerzitet” sam se priključio u petoj godini studiranja, jer sam ovde prepoznao prave akademske i društvene vrednosti u sportu. To je način na koji ovaj klub funkcioniše i zato ne čudi što smo treći put u finalu za ovu nagradu. Moja odgovornost je bila promocija studentskog veslanja i formiranje veslačke sekcije na Medicinskom fakultetu. Sa kolegom sa fakulteta predstavljao sam Univerzitet u Beogradu na Evropskm univerzitetskim igrama u Portugalu ove godine. Osvajanje “Filipi spirit” nagrade značajno bi doprinelo razvoju Kluba i univerzitetskog veslanja u Srbiji, s obzirom da se Klub samofinansira i ne raspolaže resursima za nabavku nove veslačke opreme.“, izjavio je Nikola.

Više informacija o „Filippi spirit“ nagradi i svim finalistima se mogu naći u današnjem saopštenju na sajtu Svetske veslačke federacije (www.worldrowing.com).

18. новембра 2018. Nema komentara

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-61986124-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');